Green Card Çıktı Şimdi Ne Yapacağım ?

0
141

Daha önce yazdığım green card ile ilgili bilmeniz gerekenleri ve nasıl başvuracağınızı ayrıntılı şekilde anlattım. Bu yazımda green card başvuru süreci ile ilgili son paylaşımımı yapıyorum. Bir önceki yazımda bahsettiğim gibi her yıl başvuru tarihleri değiştiği için kesin tarih veremesem de ekim ve kasım ayları arasında yaptığınız başvuru sonuçları mayıs ayının ilk haftası açıklanır. Yine başvurduğunuz siteden dvlottery.state.gov ‘check status’ kısmından confirmation number ile soyadınız ve doğum tarihinizi girip bakabilirsiniz. Eğer ‘You have been selected’ yazısını gördüyseniz şanslı 55000 kişi içindesiniz.

Green Card Çıktı Şimdi Ne Yapacağım ?

Asıl olay bundan sonra başlıyor. Aşağıda verdiğim linke girip DS-260 formunu doldurmanız gerekiyor.

https://ceac.state.gov/ceac/

Bu aşağıdaki dosyayı indirerek en ince ayrıntısına kadar çevirisi mevcut olan DS-260 formunu doldurabilirsiniz.

https://app.box.com/v/yesilkart

Daha sonra beklemeye başlıyorsunuz. Sizin case number’ınız aktif hale gelince size formda verdiğiniz verdiğiniz adrese e-mail geliyor.

O ay hangi “case numaralarinin” aktif oldugu her ay açıklanan vize bülteninde yer almaktadır. Bu bültene aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://travel.state.gov/content/visas/en/law-and-policy/bulletin.html

Her ayın 15’ine doğru bir sonraki ayın bülteni açıklanır. Ve açıklanan bültende “B. DIVERSITY IMMIGRANT (DV) CATEGORY…” başlığının altındaki EUROPE bölgesindeki ‘aktif’ (current) numaraya bakmanız gerekmektedir. Ayrıca her ayın bülteninde bir sonraki ay aktif olacak numaralar da “C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY…” başlıklı kısımda ön bilgi olarak verilir. Eğer formları doldurup hemen gönderirseniz büyük olasılıkla (ilk aylar olan Ekim-Kasım aylarıni saymazsak) case numaranızın aktif oldugu ayda mülakata cağrılırsınız. Tabii, formları geç gönderirseniz daha geç bir tarihte sıra da alabilirsiniz.

Mülakat tarihinizi ABD konsolosluğun sitesinden açıklanan listede görebilirsiniz. CSC’den kaydınızı yaptırıp pasaportun gönderileceği ptt şubesini seçebilirsiniz.

Görüşme öncesi hazırlanması gereken belgeler:

* Şu anki ve eski pasaportunuz (En az 8 ay daha geçerli süresi olması gerekiyor)

* Pasaport teslim alma yeri kaydı (CSC Kaydı).

* Sağlık Raporu

* Diploma

(Not: Eger hala öğrenciyseniz, okuldan alacağınız öğrenci belgesi ve transcript belgesi de yeterli.)

* Nüfus kayıt örneği

* Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi (belge ‘arşiv kayıtlı’ olmalı!)

* Banka hesap cüzdanı (ya da Mali Geçim Kanıtları)

* Amerikan vizesi standartlarına uygun 2 tane 5×5 cm fotoğraf

Bunların dışında durumunuza göre:

* Evli iseniz evlilik cüzdanınız

* Boşanma belgesi veya Ölum Kayıt Örneği

* Herhangi bir suçtan hüküm giymişseniz mahkeme ve hapis kayıtları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here